Vianoce sú stále bližšie, a tak sa dnes spoločne pozrieme na to, čo by nemalo chýbať na slávnostne prestretej vianočnej tabuli.

Stolovaniu väčšinou počas roka nevenujeme nejakú zvláštnu pozornosť, snáď len s výnimkou rodinných osláv, ale počas Vianoc je to inak. Už počas adventu začíname premýšľať, ako sviatočnú tabuľu pripraviť, aby vyzerala slávnostne a krásne.

Poďme sa spoločne pozrieť na 9 vecí, ktoré by na vianočnej tabuli nemali chýbať.

1. Obrus

Základom každého slávnostne prestretého stola je krásny obrus. Ak hľadáte nejaký originálny kúsok, určite vás osloví biely bavlnený obrus s textom.

obrus

 

2. Taniere

Vašu pozornosť si zaslúžia tiež taniere. Máte doma slávnostný porcelán, ktorý vyťahujete len pri zvláštnych príležitostiach, ale zvažujete, že by to po rokoch chcelo nejakú zmenu? Vyberte si z našej pestrej ponuky tanierov presne také, ktoré budú vášmu srdcu najmilšie. A ak sa nebojíte farbičiek, určite by vám nemala uniknúť nádherná kolekcia porcelánového riadu Alice od veľmi obľúbenej značky Green Gate, ktorá vašu vianočnú tabuľu nádherne rozžiari červenou farbou.

tanier

 

3. Príbory

Bežné príbory sú určite fajn, avšak vianočná tabuľa si žiada niečo extra. Set príborov z nerezovej ocele v zlatej farbe bude to pravé. Jednoduchý štíhly dizajn týchto príborov pôsobí vysoko elegantným dojmom. Navyše sa jedná o nadčasovú záležitosť.

príbor

 

4. Poháre

Na stole samozrejme nesmú chýbať poháre. Krásny jemne brúsený pohár na vodu je ideálny nielen na podávanie čistej vody, ale tiež minerálok alebo limonád. Jedná sa o ručnú výrobu, takže čo kus, to originál.

 

pohár

 

 

Elegantný pohár na víno zvonkovitého tvaru krásne rozvinie chuť a vôňu tohto obľúbeného nápoja a na sviatočnej tabuli sa bude veľmi pekne vynímať.

na víno

5. Servítky

Aj papierové servítky dokážu pozdvihnúť stolovanie na vyššiu úroveň. Papierové servítky s motívom srdca a vetvičky budú na Vianoce ideálne.

ubrousek

 

6. Etažér na cukrovinky

K Vianociam samozrejme patria aj vianočné cukrovinky. Naservírujte ich tento rok na krásnom sklenenom etažéri, ktorý do vašej domácnosti prinesie kvapku francúzskej elegancie. Etažér navyše vyzerá, akoby bol vyrobený z ľadu, a tak sa k Vianociam viac než hodí. Môžete ho využiť aj na servírovanie ovocia.

etazer

 

7. Svietnik

Rozžiarte si sviatočne prestretý stôl krásnym a originálnym svietnikom. Masívny svietnik z číreho skla zaujme svojimi ostrými geometrickými tvarmi. Na vašom stole bude pôsobiť jedinečným dojmom.

sví

 

8. Svetelná girlanda

Ak vám svietniky pripadajú málo originálne, vyskúšajte nežnú svetelnú girlandu s kvetinami. Táto svetelná dekorácia sa skladá z dvadsiatich kvetín a každá v sebe má nielen LED žiarovku, ale aj optické vlákna, ktoréá tejto girlande dodávajú to správne čaro.

girland

 

9. Vianočné dekorácie

Nezabudnite ani na vianočné dekorácie, ktoré váš stôl pekne doladia. Budú takou čerešničkou na slávnostnej tabuli. Vyskúšajte napríklad zlaté vianočné stromčeky z papiera. Iste si ich zamilujete.

str

 

 

Veríme, že vaša tohtoročná vianočná tabuľa očarí celú rodinu. Prajeme vám nádherné spoločne strávené chvíle plné lásky a radosti.

Lenka & Bella Rose

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!