Pri pohľade do kalendára ste si určite všimli, že sa blíži 14. február a s ním spojený sviatok všetkých zamilovaných. Čím potešiť svojich milých? Nechajte sa inšpirovať v dnešnom článku

Keď sa povie svätý Valentín, zrejme každému sa vybavia slová ako sviatok zamilovaných a dátum 14. februára Tento sviatok síce u nás nemá dlhú tradíciu, ale jeho obľuba rastie. Práve na sviatok svätého Valentína môžete vyjadriť svoje city aj niekomu, koho zatiaľ milujete iba tajne. 🙂

závesná ceduľka LOVE

 

Prečo práve Valentín?

Sviatok svätého Valentína je pomenovaný po skutočnej historickej osobnosti. Valentín bol kňaz, ktorý počas vlády rímskeho cisára Claudia II. tajne oddával mladé páry. Cisár totiž svojim vojakom zakazoval, aby sa ženili, alebo zasnubovali, pretože sa bál, že by odmietali ísť do boja a chceli by zostať doma so svojími rodinami. Svätého Valentína nechal cisár popraviť, a to práve 14. februára.

K nám sa sviatok dostal z Ameriky a pomaly ale isto sa udomácňuje. Môžeme ho tráviť rôznymi spôsobmi, ale nemali by sme zabudnúť na nejaký pekný darček, ktorý zahreje pri srdiečku.

Poďte načerpať inšpiráciu na originálne valentínske darčeky zo severu.

Drobnosti z lásky

S darčekom v podobe lahodnej čokolády nemôžete šliapnuť vedľa, zvlášť pokiaľ sa jedná o neobvyklú kombináciu chutí a je krásne zabalená.

čokoláda

 

Neviete ako vyjadriť svoje city slovami? Nežný anjelik so srdiečkom to povie za Vás.

Willow tree anjel

 

 

Plánujete na Valentína romantický večer pri sviečkach? Darujte svojej láske úžasnú vonnú sviečku, ktorá podtrhne kúzlo okamihu.

vonná sviečka

 

Mydlo ako darček? A prečo nie. K francúzskemu prírodnému mydlu s príznačným názvom „Hra na zvádzanie“ určite netreba nič dodávať. 🙂

vonné mydloMilá dekorácia v podobe srdiečka s kovovými kvietkami rozžiari každý domov a tiež vykúzli úsmev na tvári obdarovaného.

kovové srdce

 

Sladké potešenie

Pripravte svojej drahej polovičke ako darček romantický koláč v tvare srdca. Verte, že ním zaručene prekvapíte a potešíte.

zapekacia misa v tvare srdca

 

A na čom servírovať malé valentínske občerstvenie? Najlepšie na štýlovej porcelánovej tácke, pokrytej nežnými srdiečkami.

srdiečková tácka

Množstvo ďalších tipov na valentínske darčeky nájdete na tomto mieste.

Prajeme Vám krásne prežitie sviatku svätého Valentína!

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!