Určite sa už chystáte na pečenie vianočného pečiva, ktorého chuť a vôňu nemôže nič nahradiť. Aby Vám pri pečení nič nechýbalo, pripravili sme všetko, čo by sa Vám mohlo hodiť.

Za chvíľu väčšinu domovov prevonia úchvatná vôňa škorice, vanilky a badyánu, čo je jasný signál, že Vianoce sa skutočne blížia.

Pripravte sa na pečenie s nami.

Pečenie bez zástery? To proste nejde 🙂 Oblečte si romantickú zásteru, vytiahnite obľúbené recepty a môžete sa pustiť do diela

Ružová zástera

 

Štýlová váha vám presne odmeria potrebné suroviny, z ktorých následne v keramickej mise vykúzlite cesto na Vaše obľúbené vianočné pečivo. Je fajn venovať sa jeden deň len príprave cesta, ktoré na Vás počká do druhého dňa v chladničke. 

Retro kuchynská váha

 

Nasledujúci deň si cesto pekne vyvaľkajte pomocou bambusového valčeka. Pôjde to s ním skutočne jednoducho.

Bambusový valček na cesto

 

Do vykrajovania cesta nezabudnite zapojiť aj svoje deti. Bude ich to určite baviť a užijete si spoločne krásne chvíle, ktoré Vám nikdy nikto nevezme. Krásne formičky na pečivo v tvare slniečka, húsky, prasiatka, snehuliaka, anjelika a srdiečka potešia nielen deti, ale aj dospelých

Formičky na vykrajovanie

Ak sa chystáte na pečenie medovníkov, nemala by Vám chýbať sada formičiek v tvare stromčeka, anjelika a soba. Súčasťou je aj formička na stojanček, aby ste upečené medovníčky mohli pekne vystaviť na obdiv.  

Vykrajovátka

 

Keď budete mať všetko upečené, čaká Vás ešte upratovanienie práve obľúbená činnosť v podobe umývania riadu. Ale nebojte sa, veselá utierka s potlačou adventného kalendára Vám pomôže umytý riad utrieť pekne do sucha.

Utierka s potlačou adventného kalendára

 

Zdobeniu sa venujte až nasledujúci deň. Pečivo Vám nikam neutečie.

Terazpekne nohy na stôl a môžete relaxovať napríklad pri zapálenej sviečke s Vašou obľúbenou vôňou. Hotové pečivo uchovajte do Vianoc v štýlových plechových dózach.

 

Plechové dózy

 

Keď príde jeho čas, naservírujte ho na slávnostný podnos.

Podnos v tvare hviezdy
Na záver pre Vás máme tip na veľmi jednoduché a výborné  pečivo.

 

Škandinávske škoricové esíčka

 

Čo budete potrebovať? 450 g hladkej múky, 275 g práškového cukru, 125 g masla alebo Hery, 3 vajcia, 1 lyžičku škorice, ½ lyžičky jedlej sódy alebo prášku do pečiva.

Maslocukrom vyšľahajte do peny, následne zašľahajte vajce, pridajte múku so sódou a vypracujte hladké cesto. Cez noc ho nechajte odstáť v chladničke.

Na druhý deň z cesta tvarujte valčeky ako na vanilkové rožteky, ale namiesto tvaru rožkov ich stočte do tvaru písmena S. Ešte neupečené ich obaľte zmesou cukru a škorice a potom ich pekne upečte.

Prajeme Vám príjemné chvíle strávené pri pečení voňavého vianočného pečiva.

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!