Možno sa Vám zdá, že Vianoce sú ešte ďaleko. Na prvý pohľad to tak síce vyzerá, ale ak sa na tie tohtoročné Vianoce chcete pripraviť v pokoji a v pohode, začína byť ten správny čas.

Každý rok si sľubujete, ako sa tento rok už naozaj začnete chystať na Vianoce s dostatočným predstihom? Tak to tento rok naozaj urobte. Môžete začať plánovaním vianočnej výzdoby svojho domova, nech to opäť nenecháte na poslednú chvíľu. Trošku Vám s tým pomôžeme.
Nechajte sa inšpirovať vianočnými dekoráciami v severskom štýle.
Čím sa také dekorácie vyznačujú? Ako už je to na severe zvykom, tak jednoduchosťou a krásou. Veríme, že si ich rovnako ako my zamilujete. Rozhodne to neznamená, že máte vyhadzovať svoje staré vianočné ozdoby. Môžete ich vzájomne nakombinovať.

ozdob

Pri bližšom skúmaní severských dekorácií zistíte, že na nich prevláda nežná biela farba. Najčastejšie sú vyrobené z dreva, keramiky alebo skla a nesú kúzelné prírodné motívy. Často narazíte na soby, jelene, vtáčiky, ale tiež hviezdičky či srdiečka.

K veľmi obľúbeným dekoráciam patria aj textilní škriatkovia. Môžete ich posadiť na sedačku, poličku, komodu či na okenný parapet. Verte, že ich budú milovať nielen Vaše deti, ale aj Vy.
skřítek

Tiež máte radi osvetlené okná? Zvlášť v čase okolo Vianoc? V severských krajinách majú svetla málo, a tak majú okná vyzdobená rôznymi svietnikmi a lampášmi, čo práve vo vianočnom čase vyzerá ešte kúzelnejšie. Skúste to aj Vy. Namiesto lampášov môžete použiť štýlovú svetelnú reťaz s motívom snehových vločiek alebo hviezdičiek.

svíc

 

K Vianociam patria nielen dekorácie, ale samozrejme tiež vôňa vanilky a škorice, ktorá sa nesie domovom pri pečení vianočných skladkostí. Aby sa Vám lepšie pieklo, pripravili sme pre Vás vianočné chňapky a utierky, ale tiež zapekacie misy a plechové dózy na následné uskladnenie voňavých skladkostí.

pečení

A na čom následne vianočné pečivo servírovať? Napríklad na štýlových táckach s motívom šišiek a vetvičiek.
tácekNašu kúzelnú vianočnú ponuku nájdete pekne pohromade na tomto mieste. Veríme, že každý si nájde to svoje.

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!