Zažívate doma pokojné rána, alebo zmätene beháte po byte, hľadáte jednotlivé kúsky oblečenia, premýšľate, čo nachystať deťom na raňajky a desiatu a o svojich raňajkách si nechávate tak akurát snívať? Ak u Vás panuje skôr druhý prípad, skúste malú zmenu.

Možno to poznáte. Ráno začne protivne pípať budík, celí zmätení sa ho snažíte nájsť a umlčať, keď sa Vám to konečne podarí, uvedomíte si, že musíte rýchlo vstať z vyhriatej postele, pretože potrebujete vypraviť nielen seba, ale aj nachystať deťom raňajky a desiatu do školy. Vám už na raňajky nezostáva čas, maximálne si v rýchlosti dáte hrnček kávy a utekáte na autobus…

Šálka s podšálkou

 

Je Vám to povedomé? Čo tak skúsiť aspoň pár vecí urobiť inak? Ide o pár maličkostí, ale výsledok bude stáť za to.
Začnite tým, že si budík nastavíte o pár minút skôr, nech sa nemusíte ponáhľať.
Desiaty deťom nachystajte večer pred spaním. Určite Vám s tým radi pomôžu a tiež sa môžete v kľude dohodnúť, čo by si na desiatu želali. Súčasne môžete nachystať desiatu aj sebe do práce.
Ak deťom desiatu pripravujete Vy, môžete ich prekvapiť lístkom s nejakým milým odkazom, ktorý im k desiate priložíte. Iste tak ešte viac prehĺbite Váš vzťah. A čo Vy viete, možno raz deti na oplátku prekvapia desiatou a odkazom zase Vás. 🙂 Použiť môžete napríklad tieto úchvatné samolepiace bločky.

Samolepiace bločky

 

Vďaka nachystaným desiatám získate čas na raňajky a nebudete na seba po ceste do práce priťahovať pozornosť serenádou Vášho hladného žalúdka. V pokoji si vychutnajte šálku kávy alebo čaju z Vášho obľúbeného hrnčeka a doprajte si napríklad misku domácich müsli alebo cereálií s trochou mlieka či jogurtu. Na raňajky je výborný aj doma upečený muffin (samozrejme pripravený deň vopred). Nachystané to bude raz dva a Váš žalúdok Vám bude vďačný.

Ružový riad

 

Tiež je fajn nepremýšľať až ráno nad tým, čo si oblečiete. Večer pripravené kôpky odevov na Vás trpezlivo počkajú do rána a opäť získate nejaký ten čas navyše.
Skrátka, čo ide, to pripravte ešte večer pred spaním. Uvidíte, že si na to za chvíľu zvyknete a „splašené rána“ sa stanú minulosťou. Raňajkovať v pohode sa dá aj počas pracovného týždňa, nie je to len víkendová záležitosť.

Tmavomodrý riad

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!