Žijete v byte a v lete tak trochu závidíte ľuďom, ktorí majú vlastnú záhradku? Nezúfajte. Ak máte aspoň balkón, máte vyhrané.

Nie každý má k dispozícii záhradku alebo priestrannú terasu. Veľa ľudí žije v byte a je rado aspoň za nejaký balkón. Aj s malým balkónom sa však dá čarovať. A tiež to má svoju výhodu – nie je potrebné kupovať veľa vecí. 🙂

Ako si zariadiť útulný balkón?

Najprv si zaobstarajte niečo na sedenie. Záhradné kreslo sa Vám na balkón zrejme nezmestí, ale pohodlná drevená lavica určite áno. Krásna biela lavica s patinou je veľmi kvalitná a stabilná, navyše z nej vyžaruje vidiecka krása starých čias.

lavice

Aby sa na lavici sedelo čo najpohodlnejšie, bude fajn zaobstarať si nejaké pekné sedáky a tiež dekoratívne vankúšiky.

polštářekdruhypolstareksedák
Ako stolík môžete využiť drevenú antik stoličku s výraznou patinou.
Je vyrobená tak, aby vyzerala starožitne.

stolička

Prípadne Vám ako stolík poslúži otočná retro stolička na bielych kovových nožičkách, ktorá je dokonca výškovo nastaviteľná.
stoličkastolek


Úchvatným kúskom je aj jednoduchý stolík so zásuvkou. Okrem parády vám spraví aj službu napríklad pri presádzaní kvetov.

Na balkón samozrejme patria aj kvety. Na zábradlie balkóna môžete zavesiť okrasné kvetináče, napríklad z vŕbového prútia.

truhlíkvrba

Ak doma máte nepotrebný regál, presťahujte ho na balkón a naaranžujte naň kvetináče s kvetmi. K tomuto účelu skvele poslúži aj praktický kovový stolček s poličkami. Je opatrený kolieskami, takže ho v prípade potreby veľmi ľahko kamkoľvek premiestnite.

kolečka

Skúste niekam zavesiť kyticu sušenej levandule. Jej vôňa je okúzľujúca a behom chvíľky sa dostanete do relaxačného módu 🙂

levand

Teraz už stačí len nejaký pekný lampášik alebo svietnik a môžete začať oddychovať vo svojom útulnom kútiku.

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!