Medzinárodný deň detí je pomerne čerstvou záležitosťou. Sláviť sa totiž začal v 50. rokoch. Máme pre vás tipy, ako ho s deťmi osláviť tak, aby žiarili nadšením.

Predpoveď hlási slniečko a príjemné teplo, čo sú skvelé predpoklady na usporiadanie oslavy na záhrade alebo na terase. V spolupráci so značkami Green Gate a Maileg sme pre vás pripravili tipy, ako poňať detskú záhradnú party tak, aby vaši najmenší počas svojho dňa žiarili nadšením.

Sladké potešenie

Bez sladkostí sa žiadna detská záhradná party nezaobíde. Skvelé sú muffiny alebo lízanky cake pops a ak vaše deti boli naozaj dobré, môžete ich potešiť aj tortou. Tie potiahnuté marcipánom sú efektné, ale náročné na prípravu. Pustite sa do nich len vtedy, keď máte dostatok času a trpezlivosti. Prípadne nejakú objednajte v cukrárni :-). Ďalšia možnosť je zapojiť svoju zručnosť a vytvoriť vlastnú. Najjednoduchšie bude naukladať do formy piškóty, kyslú smotanu a ovocie. Deti si určite pochutnajú aj na vyprážaných jabĺčkach podávaných na krásnych dezertných tanieroch.A nezabudnite na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.

Jabĺčka v cestíčku

1 kg jabĺk, tuk na vyprážanie, 2 vajcia, soľ, hladká múka, 2 dcl mlieka

Jablká ošúpte a pokrájajte na slabšie plátky. Cestíčko pripravíte tak, že utriete žĺtky so soľou a hladkou múkou a za stáleho miešania postupne pridávate mlieko a ušľahaný sneh z bielkov.

Plátky jabĺk obaľte v cestíčku a na rozpálenom tuku smažte doružova.

Zdravá a dobrá desiata

Že zelenina nepatrí medzi párty dobroty? Ale áno! Keď ju podáte s dobrým dipom a na roztomilej mištičke Bunny Honey, úspech  je zaručený. Premeňte kúsky mrkvy, uhorky, bielej reďkovky a kalerábu na chrumkavé tyčinky. Deti si ich môžu namáčať napríklad do bryndzovej nátierky.

Koktaily a limonády

Pitný režim sa musí dodržiavať. Voda je síce najlepšia v čistej podobe, ale ochutená citrónom, trochou cukru a lístočkami mäty chutí lepšie. Dobrým variantom je tiež studený čaj. Deťom určite bude chutiť ovocný s jahodami od značky Tafelgut, od ktorej na Bella Rose nájdete tiež úžasné malinové cukríky. Čajového dýchánku sa určite radi zúčastnia aj plyšové hračky a bábiky, pre ktoré deti budú mať pripravený kufrík s dezertami a hrnčekami. A nezabudnite na mäkké vankúšiky a deky, na ktorých sa dá piknik usporiadať. Využijete ich aj večer, keď sa mierne ochladí.

 

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!