Milujete tvorenie? A washi pásky poznáte? Nie? Tak sa poďte zoznámiť. Washi pásky sú japonské samolepiace pásky z ryžového papiera, ktorých využitie je doslova nekonečné. S ich pomocou vykúzlite nové bytové doplnky a dekorácie. Japonské washi pásky sa vyrábajú v rôznych šírkach i dĺžkach, nájdete ich v obrovskom množstve farieb, vzorov a štýlov.

Vďaka ich vlastnostiam sa s washi páskami výborne pracuje. Sú transparentné, ľahko snímateľné (i zo stien), môžete ich popisovať. Nemáte po ruke nožnice? Nevadí, ľahko ich pretrhnete. Ak sa vám nejaký pásik opozerá, jednoducho ho zložte a nahraďte iným.

Vlastnosti washi pásky Dekorovať môžete naozaj čokoľvek. Pozrite sa okolo seba Zaručene vás niečo napadne. Washi pásky nájdu uplatnenie v každej miestnosti.

V kuchyni si môžete ozdobiť dózy na potraviny, koreničky, poháre, džbány, misky, poličky V jedálni potom stôl, stoličky, soľničku, koreničku Hodiť sa budú aj v kúpeľni. Môžete ich použiť na ozdobenie zrkadla, skriniek, držiaka na toaletný papier, dózičiek na hygienické potreby.

Máte v obývacej izbe opozeranú vázu? Obaly na kvetináče už vás tiež nudia? Oživte ich washi páskou. Čo takto ozdobiť stenu farebným pruhom? Alebo si trúfnete na zložitejšie dekorácie? Čo tak vytvoriť strom? Aj to je možné.

 

Japonské wash pásky v kuchyni

 

Obr. Washi pásky a ich praktické využitie v kuchyni

V detskej izbe ľahko urobíte cesty a parkovisko pre autá. Určite príde vhod dizajnová páska s farebným motívom áut. Dievčatkám urobí radosť nazdobený domček pre bábiky. Na stene nalepte pomocou pásky výtvory vašich detí.Hravá kancelář s Washi páskou

Nudný stôl v pracovni rozveselíte kúskom washi pásky. Alebo ho rovno oblepte celý. Omotajte si páskou ceruzky, označte šanóny, oblepte tégliky na písacie potreby, monitor počítača alebo napríklad mobilný telefón.

Potrebujete rýchlo vyrobiť originálne prianie? Pustite sa do toho. Stačí kúsok papiera a washi páska. Hľadáte niečo, do čoho zabaliť darček, ale máte len obyčajný jednofarebný papier? Nie je nič jednoduchšie ako ho polepiť a originálny baliaci papier je na svete. Keď sme pri tých darčekov, ak hľadáte kreatívny darček, s washi páskou určite nešliapnete vedľa.

Organizujete záhradné párty? Polepte biele kelímky, plastové príbory, vyrobte rôznofarebné vlajočky na slamky, nech si každý spozná to svoje, alebo na vlajočky napíšte mená.

Ozvláštniť môžete aj rámčeky na fotky alebo skúste fotky jednoducho prilepiť na stenu kúskom farebnej pásky. Bude to vyzerať úžasne.

Prebuďte v sebe kreatívneho ducha a dajte sa do tvorenia. Zvládne to úplne každý. Zapojte aj deti. Iste spolu prežijete skvelé chvíle plné zábavy. Na záver pridávame ešte pár fotografií pre ďalšiu inšpiráciu. Veríme, že aj Vy si japonské washi pásky zamilujete!

 

Starý lustr jako nový!


Obr. Starý nudný luster po útoku“ washi pásky. Nie je čarovný?

 

Cupcakes s washi páskou... mlsejte i očima


Obr. Cup Cakes so zástavkou z washi pásky už sa nám zbiehajú slinky

 

Obrázky jako živé

 

Obr. Rámčeky z Washi páskou

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!