Za pár dní tu máme Halloween. Väčšinou sa pri ňom bavia najviac naše deti, my ale pre vás máme pár tipov, ako si ho patrične užije celá rodina.

Halloween čiže Predvečer Všetkých svätých je veľkým sviatkom hlavne v anglosaských krajinách. U nás dlhú tradíciu nemá, namiesto Halloweenu máme svoje Dušičky, avšak vyrezávané tekvice, strašidelné prevleky a vyrábanie papierových dekorácií si hlavne u našich detí už stačilo získať obľubu. Možno aj preto, že s Halloweenom bývajú spojené jesenné prázdniny aj vyhliadka na malú sladkú odmenu, vykoledovanú v prevleku za strašidlo. Prečo si teda Halloween neužiť spoločne s nimi?

Halloween

 Zdroj: Pinterest

Vyzdobte si domov

Halloweenske dekorovanie nemusí byť nijako zložité. Vydlabanú a ozdobne vyrezanú tekvicu so sviečkou usaďte na priedomí alebo okenný parapet. Doplňte niekoľkými sviečkami v ozdobných svietnikoch alebo efektných lampášoch. Využiť môžete aj svetelný LED drôtik, ktorý vytvorí vášmu zátišiu magickú svetelnú auru.

Svietniky Copper

Svietniky Copper od Hübsch budú na tekvicové dekorovanie určite to pravé

Svietnik Facet Black

Na čajové sviečky sa budú skvele hodiť kalíšky Facet od Tine K Home

Pár malých okrasných tekvíc naaranžujte do väčšej misy alebo na štýlový podnos. Aranžmán môžete dotvoriť ďalšími jesennými prírodninami alebo svietnikmi s čajovými sviečkami, pridať môžete aj pár sladkostí pre deti.

 

Keramická misa Pottery Yellow

Keramická misa so žlto-šedou glazúrou Pottery Yellow od Madam Stoltz 

Vyrobte si vlastné dekorácie

Venujte jedno víkendové popoludnie halloweenskému tvoreniu s deťmi. Okrem dlabania a zdobenia tekvíc s nimi môžete vyrobiť veľa jednoduchých dekorácií z papiera. Pomôžte im s výrobou šablón, prichystajte čierne štvrťky, nožnice a lepidlo a ďalej už nechajte dekorovanie na nich. Siluety netopierov budú dobre vyzerať prichytené washi páskou na okennej tabuli, v kvetináčoch môžu sedieť pavúky na špajdle a vôbec zlá nemusí byť ani svetelná reťaz opradená papierovou pavučinou.

 

Washi pásky Gold

 Washi pásky Gold od Tafelgut

 

Svetelný LED drôtik

 Papierové dekorácie môžete presvietiť aj pomocou svetelného LED drôtika

 

Tip na bleskovo rýchlu dekoráciu: Duchovia zo servítok

Na túto halloweensku ozdobu budete potrebovať len papierové servítky, vatu a špagát alebo stužku. Kúsok vaty zabaľte do servítky, podviažte špagátom na vytvorené hlavičky s cípmi nechajte voľné. Na hlavičku domaľujte čiernou fixkou tvár a hotového ducha zaveste do priestoru. Hotovo!

 

DIY duchovia z papierových servítok

 Foto: Archív autorky

 

Usporiadajte tekvicové hody

Prichystajte rodine slávnostnú večeru. Je jasné, že hlavnou ingredienciou bude tekvica na všetky možné spôsoby – tekvicovou polievkou počínajúc a tekvicovým koláčom končiac. Prestrite slávnostnú tabuľu, zhasnite a užite si magickú atmosféru večera pri svetle sviečok a nasvietených tekvíc.

 

Keramický tanier Pottery

Keramické taniere Pottery Yellow od Madam Stoltz boli snáď pre Halloween priamo navrhnuté

 

Tekvicové semienka, ktoré vám ostali z vydlabanej tekvice, určite nevyhadzujte. Opražené na panvici so soľou sa budú hodiť ako dezert k poháriku vína alebo ich presypte do ozdobných papierových sáčkov a darujte strašidelným koledníkom, ktorí by k vám po večeri mohli zavítať.

 

Užite si príjemne strašidelný večer

Ak večer nevyrazíte s deťmi na koledu alebo do lampiónového sprievodu, zostaňte doma, uvarte si voňavý čaj, zababušte sa do mäkkej deky a spoločne si rozprávajte alebo čítajte strašidelné príbehy.

 

Černý čaj s čokoládou

Vyskúšajte napríklad lahodný čierny čaj s čokoládovou príchuťou od Tafelgut

Bavlnený prehoz Waffle

Bavlnené prikrývky Waffle Curry a Black perfektne doladia halloweensku náladu

V spoločnosti väčších detí si môžete dovoliť aj nejaký ten hororovo ladený film. Vrelo odporúčame všetky filmy od Tima Burtona alebo sfilmovanú Erbenovu Kyticu!

 

Happy Halloween všetkým!

 

Ivana & Bella Rose

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!