Svadobná sezóna je v plnom prúde. Preto sme sa rozhodli vyspovedať majiteľku známej svadobnej agentúry Svatby podle Katy. Zaujímal nás pohľad profesionála. Dajte sa spolu s nami do čítania! Možno práve pre vás bude rozhovor inšpiráciou.

Príjemné čítanie..

Svadobné dekorácie

Autor fotografie: Pavel Šidla / BíláČerná

 

Zdravím vás Katy. Môžete nám na úvod povedať, aká je podľa vás svadobná sezóna v lete 2016?

Svadobná sezóna 2016 je veľa nabitá. Naozaj máme plné ruky práce poskytnúť všetkým nevestám ten najlepší servis. Avšak nemôžeme vyhovieť všetkým, a preto musím, hoci nerada, niektoré nevesty odmietať.

 

Povedzte nám prosím niečo k histórii agentúry Svatby podle Katy?

Pôsobíme na trhu už od roku 2007. Za ten čas sme si vybudovali, povedala by som, dobré meno v oblasti svadieb. Snažíme sa svadby robiť iné, srdcom a s láskou. Kladieme dôraz na detail a štýl svadby. Proste plníme sny všetkým nevestám.

 

Čo všetko nevestám a ženíchom ponúkate?

Je to kompletný servis. Snúbenci si môžu vybrať, čo z nášho portfólia služieb využijú. Je to ponuka od väzby kvetín, výzdoby miesta obradu a hostiny, vytvorenie celého konceptu svadby, odporúčania dodávateľov jednotlivých služieb, ale aj svadby na kľúč. Môžu si vybrať to, čo im najviac vyhovuje.

Svadobné stolovanie na Bella Rose

Autor fotografie: Pavel Šidla / BíláČerná

 

Aký je bežný pracovný deň zakladateľky svadobnej agentúry?

Tak vďaka tomu, že mám aj deti sa musím najskôr postarať o ne. Takže škola, škôlka. Potom pracovné stretnutia, maily, telefonáty. Každý deň je iný. Samozrejme vo svadobnej sezóne je to hektickejšie, pretože je potrebné už aj viac cestovať, vyrábať dekorácie, viazať kvety a pod. Ale je dobré urobiť si nejaký systém, pretože rodina ma tiež potrebuje ☺. Niekedy to nie je ľahké všetko to skĺbiť, ale ak máte milujúcu rodinu, tak ide všetko ☺.

 

A aká je teda svadba podľa Vás?

Ja milujem prirodzenosť. Nič moc načančané. Prispôsobiť sa priestoru a miestu svadby. Takže za mňa určite nič moc pompézne. Veľmi dôležité je si svadbu užiť, takže presunúť všetky starosti na profesionálov. Tým naozaj myslím agentúru. Nehovorím to len preto, že ju vlastním, ale viem, že ak nevesty prehodia starosti na kamarátku, mamičku alebo kohokoľvek zo svadobných hostí, tak v tej chvíli pre dotyčného svadba nie je zábava, ale práca a ten deň si určite svadbu neužije.

 

Kedy je podľa Vás „akurát“ termín na objednanie svadobnej koordinácie? Kedy už je naopak neskoro?

Tak neskoro nie je nikdy ☺. Ale veľa záleží na tom, kedy sa svadba má konať. Ak chcete mať svadbu v obľúbených mesiacoch jún – september, tak je dobré minimálne niektoré služby, miesto na svadbu a obrad, riešiť napríklad aj rok dopredu. Inak svadba sa dá naplánovať aj za 14 dní. Ale musí byť voľno ako u oddávajúcich, tak na danom mieste svadby atď. Ale za mňa je dobré všetko riešiť určite tak rok dopredu . Pokiaľ chcete mať pohodu a pokoj na duši.

 

Aké svadobné štýly dominujú roku 2016? Dá sa povedať, že sú romantické, vintage, či snáď „hipsterské“?

Už dlhšiu dobu dominuje rustikálny štýl s vintage. Veľmi obľúbené sú prirodzené svadby v lese, v prírode.

Svadobné dekorácie

Autor fotografie: Pavel Šidla / BíláČerná 

Akú najveselšiu svadbu ste organizovala?

Nemôžem povedať jednu svadbu, ktorá bola najveselšia ☺. Každá svadba je veselá. Ale samozrejme všetko veľmi záleží na svadobných hosťoch a na samotných snúbencoch.

 

Napadne vás najväčšie svadobný trapas, pri ktorom ste bola prítomná?

Musím povedať, že toto sa nám vyhýb☺. Ak niečo také postrehneme, tak sa snažíme, aby to nepostrehol nikto iný. Ale žiadne svadobné faux páse sa zatiaľ na našich svadbách nestalo. Ak nepočítam rozveselených hostí padajúcich zo stoličiek, alebo bezdomovca, ktorý počas obradu spadol do fontánky s vodou (však vtedy to všetkých hostí pobavilo ☺).

 

Na akom mieste svadobčanov najčastejšie oddávate? Máte také miesto, na ktorom plánujete svadbu pokojne aj niekoľkokrát do roka?

Áno, obľúbené miesta máme. Sú to hlavne vinárstva, ale aj hotely v Brne. Ale napríklad do Úval sa vraciame veľa ,radi a často.

Svadobné dekorácie na Bella Rose

Autor fotografie: Pavel Šidla / BíláČerná

 

Čo podľa vás nesmie chýbať na letnej vonkajšej oslave?

Tu je ťažké povedať, čo by tam nemalo chýbať, pretože sa vždy všetko odvíja od priania snúbencov. Avšak určite dobrá nálada, dobrí priatelia, rodina. Ak toto všetko máte na Vašej svadbe, tak výzdoba, svetielka, kvety sú len čerešničkou na torte. Ale samozrejme aj dobré jedlo a pitie dotvára celú svadbu ☺.

Svetelná reťaz

Katy, ďakujeme za rozhovor a prajeme, nech sa darí!

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!