Blížia sa prázdniny a s nimi spojená doba dovoleniek. Veľa ľudí sa chystá k moru, kde budú dni tráviť hlavne relaxovaním na pláži. Bez čoho sa na pláži nezaobídete? Čítajte ďalej..

Konečne sme sa dočkali, leto je tu. Za pár dní deťom začnú prázdniny a dospelým čas dovoleniek. Ak sa tento rok chystáte k moru, určite Vám príde vhod náš malý zoznam vecí, ktoré by Vám na pláži nemali chýbať.

 

Plážová taška

Základom je samozrejme pekne veľká plážová taška, ktorá pohodlne pojme všetko potrebné. Skvelou voľbou je módna slamená taška, ktorú využijete nielen na dovolenke, ale potom aj doma pri nákupoch.

plážová taška

 

Podložka na ležanie

Iste si vystačíte s klasickou dekou, ale máme pre Vás aj niečo iné – skvelú vychytávku v podobe mäkučkej bavlnenej podložky, ktorá je navyše vybavená pohodlným vankúšikom pre ešte väčšiu pohodu. A môžete na nej leňošiť nielen na pláži, ale aj doma na záhrade alebo terase.

podložka

 

Plavky

Ak sa nechystáte na špeciálnu pláž, určite ich budete potrebovať. 🙂

 

Osuška alebo uterák

Keď vyleziete z vody, je potrebné sa do niečoho utrieť. Najlepšie sa na to hodí pekne veľká hebučká osuška. Štýlová osuška s modrými prúžkami poteší nielen Vašu pokožku, ale bude aj pastvou pre oči.

osuška

 

Slamený klobúk alebo šiltovka

Nielen deti by sa mali chrániť pred úpalom pokrývkou hlavy. Že Vám klobúk nepristane? Nemáte ho predsa kvôli paráde, ale ako ochranu. 🙂

 

Slnečné okuliare

Nezabudnite pred prudkými slnečnými lúčmi chrániť tiež svoje oči. Pomôžu Vám s tým kvalitné slnečné okuliare.

 

Ochranné opaľovacie prostriedky

Na tie rozhodne nezabudnite, inak by sa Vám mohlo stať, že namiesto večernej zábavy budete na hotelovej izbe plakať bolesťou zo spálenia.

 

Hrebeň

Aby vlasy po kúpaní lepšie a rýchlejšie preschli, je dobré ich vždy rozčesať. Vlasy si tiež môžete večer ošetriť vyživujúcim olejčekom na telo a vlasy s olivovým olejom. Vlasy po ňom budú krásne lesklé a voňavé.

olej

 

Čistá voda alebo nesladená minerálka

Určite to dobre poznáte, sladké pitie smäd proste nezaženie, a tak si so sebou pribaľte fľašu čistej vody alebo jemne perlivej minerálky.

kilner

 

Desiata

Niečo dobré pod zub si môžete kúpiť na pláži alebo v jej okolí, ale radšej si niečo vezmite so sebou.

 

Vlhčené obrúsky

Vlhčené obrúsky sú skvelým pomocníkom vždy a všade a najmä tam, kde práve nie je na blízku čistá tečúca voda.

 

Knižka nebo časopis

Máte nejakú knižku, na ktorú sa hrozne tešíte, ale počas roka na ňu nemáte čas? Šup s ňou do plážovej tašky. Ak sa Vám na pláži nechce len tak ležať, pospávať a chytať bronz, bude sa Vám hodiť.

kniha

 

Peniaze

Peňazí si nabaľte primerané množstvo, nech Vás to neláka priveľa míňať.

 

Igelitový sáčok

A ešte jedna dôležitá maličkosť – igelitový sáčok na mokré plavky.
Máte zabalené? Tak hurá na pláž!

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!