Za chvíľu tu máme Veľkú noc a s ňou sa samozrejme spája veľkonočné koledovanie. Čím tento rok prekvapiť hlavne malých koledníkov? Máme pre Vás niekoľko tipov.

Veľká noc sa rýchlo blíži a určite už premýšľate na tým, čím potešiť predovšetkým malých kúpačov. Zájsť do obchodu a kúpiť bežné čokoládové vajíčka, zajačikov a kuriatka, to dokáže každý. Skúste byť tento rok originálni a kúpačov prekvapte nejakou domácou dobrotou.

embosovaný valček

 

Pripravili sme pre Vás niekoľko tipov.

Veľkonočné perníčky

Nielen k Vianociam patria voňavé perníčky. Stačí vymeniť vianočné formičky za veľkonočné a môžete sa pustiť do diela. Pokiaľ práve veľkonočné formičky nemáte a aj tak by ste sa radi pustili do pečenia, nie je nič jednoduchšie, než vyrobiť si vlastné, a tým pádom originálne šablónky z pevného kartónu a potom podľa nich perníčky vykrájať nožom. Je to síce trochu pracnejšie ale výsledok bude určite stáť za to.

Za úžasnými perníčkami na fotkách stoja Tvorivé večery v Havířově.

perníkový zajačik

 

Kúzlo embosovaných valčekov

Radšej niečo jednoduchšie? V tom prípade Vám pomôže náš kúzelný valček, ktorý na ceste zanecháva hravé veľkonočné motívy. Súčasťou balenia je aj recept na maslové sušienky, takže stačí vyrobiť cesto podľa neho, vyvaľkať ho valčekom a následno zobrať akúkoľvek formiču a parádne veľkonočné sušienky sú na svete! Teda ešte ich samozrejme musíte upiecť 🙂

veľkonočné sušienky

Zapojte kreativitu s washi páskami

Z veľkonočných sušienok tiež môžete vyrobiť sušienky na paličke. Spojte k sebe dve upečené sušienky (napríklad rozpustenou čokoládou s trochou tuku) a vložte medzi ne paličku z nanuku. Paličku ešte môžete ozdobiť mašličkou alebo kúskom veselej washi pásky.

farebné washi pásky

 

Sladká bodka na záver

Máte radi vianočné rumové guličky? Rovnaké cesto môžete využiť aj na Veľkú noc. Z polotuhej hmoty za pomoci lyžice vytvorte vajíčka, nechajte ich stuhnúť v chladničke a potom jednotlivé vajíčka napichnite na špajdle, omočte v čokoládovej poleve a hotovo. Na dozdobenie môžete použiť drobné (jedlé) dekorácie v tvare kvietkov, motýlikov a podobne.

A posledným tipom, o ktorý by sa sa s Vami radi podelili, sú veľkonočné muffiny. Upečte muffiny podľa svojho obľúbeného receptu, po vychladnutí na ne natrite krém a ozdobte ich veselými bonónmi v tvare vajíčok.

formičky na muffiny

 

Prajeme Vám krásnu Veľkú noc!

Páčil sa vám článok?
Zdieľajte ho s priateľmi!